نوشته شده توسط : فاطمه حبیبی

متاورس به زبان ساده یک دنیای مجازی است که در آن تقریباً همه چیز امکان‌پذیر است. از شرکت در جشن گرفته تا خریدوفروش زمین و ملک. تفاوتی که متاورس با بازی‌های کامپیوتری مشابه خود دارد غیرمتمرکز بودن آن به لطف بلاک چین و البته وسیع‌تر بودن آن است. در حال حاضر می‌توان از متاورس درآمد هم به دست آورد.

یکی از جالب‌ترین روش‌ها برای کسب درآمد، بازی کردن است که طرف‌داران خاص خود را دارد. کسب درآمد به روش‌های مختلف از طریق بازی امکان‌پذیر است. ممکن است به‌ازای بازی کردن و شکست حریفان به شما ارز دیجیتال هدیه داده شود. همچنین ممکن است در بازی صاحب یک دارایی یا NFT (توکن غیرمثلی) شوید. گاهی این توکن‌ها ارزش زیادی پیدا می‌کنند و می‌توانید با فروش آن‌ها درآمد کسب کنید.
در حال حاضر بسیاری از بازی‌های متاورس در بستر اندروید و iOS هستند به همین دلیل همه و در هر جا می‌توانند درآمد داشته باشند. بازی به روش‌های مختلف باعث درآمدزایی شما می‌شود.

بررسی روش‌ پول درآوردن از بازی‌کردن در متاورس

اولین مورد این است که برخی از بلاک چین ها از بازی به‌عنوان یک ابزار برای توسعه و تبلیغ ارز خود استفاده می‌کنند. برای مثال در پلتفرم Axie Infinity که بسیار هم شناخته شده است به بعضی از بازیکن‌ها ارز شبکه پاداش داده می‌شود. با این روش استفاده‌کنندگان از پلتفرم بیشتر می‌شوند و توکن شبکه هم رشد می‌کند. علاوه بر ارز دیجیتال می‌توان با روش‌های دیگر هم به بازیکن‌ها پاداش داد. برای مثال NFT یک روش بسیار مناسب است که باعث می‌شود افراد به توکن‌هایی خاص و ناب دسترسی داشته باشند.
یکی از روش‌های کسب درآمد از متاورس برای ایرانی ها این است که خود کاربران در فضای متاورس مشغول به کار شوند. حتماً در گذشته شاهد این بودید که اکانت بازی‌های معروف به فروش می‌رسید. این رویکرد هنوز هم بسیار رایج است و یک روش برای درآمدزایی است. در متاورس هم همین موضوع برقرار است اما کمی تفاوت وجود دارد. در این روش کاربران می‌توانند NFT تولید کنند یا زمینی را گسترش دهند. سپس با رشد دارایی در فضای متاورس و فروش آن می‌توان به یک درآمد مناسب رسید.
ازآنجاکه هیچ محدودیتی در این دنیای مجازی وجود ندارد کاربر می‌تواند تقریباً به هر چیزی فکر کند. از ساختمان‌سازی گرفته تا تولید و توزیع محصولی خاص در این دنیا. برخی افراد نیز در متاورس شغل دارند و به این روش درآمد کسب می‌کنند. برای مثال گروهی از افراد یک مراسم عروسی در متاورس برگزار کردند و به‌ازای آن ارز دیجیتال گرفتند.

اگر علاقه مند به این حوزه هستید حتما بازی های سند باکس ، اکسی انفنیتی ، سوریر و آلترا را هم تست کنید.



:: برچسب‌ها: متاورس , ارزدیجیتال , اکسی انفنیتی , سندباکس ,
:: بازدید از این مطلب : 102
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 23 شهريور 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فاطمه حبیبی

طرح پانزی (Ponzi scheme) ترفندی برای کلاهبرداری است که در آن یک کلاهبردار یا همان طراح پانزی، به افراد ناآگاه وعده می‌دهد که اگر پول‌هایشان را در اختیار او قرار دهند، با آن پول‌ها کار می‌کند و سودهای نجومی و تضمینی پرداخت می‌کند. اما حقیقت این است: سودِ سرمایه‌گذاران قدیمی با پول سرمایه‌گذاران جدید پرداخت می‌شود؛ فقط نوعی بازی با پول.

در ابتدا برای جلب اعتماد بیشتر، سود به‌طور منظم پرداخت می‌شود تا سرمایه‌گذاران بیشتری جذب سیستم شوند؛ اما در نهایت وقتی قربانیِ جدیدی نباشد که پول وارد کند، این طرح اشباع می‌شود و فرو می‌پاشد. در نهایت طراح پانزی هم در با پول‌های بادآورده فرار می‌کند و تنها چیزی که باقی می‌ماند تعداد زیادی مالباخته است.

نام طرح پانزی از نام چارلز پانزی (Charles Ponzi)، یکی از مشهورترین کلاهبرداران تاریخ گرفته شده است. او با فروش کوپن‌های تخفیفی اداره پست، به سرمایه‌گذاران وعده می‌داد ۵۰‌درصد سود در ۴۵ روز دریافت می‌کنند.

روش پانزی هم این بود که با استفاده از سرمایه سرمایه‌گذاران پیشین و همچنین سرمایه‌گذاران جدید، سود اولین‌ها را پرداخت می‌کرد. چارلز پانزی در دهه ۱۹۲۰ توانست با طرح ابداعی خود بیش از ۲۰میلیون دلار کلاهبرداری کند که معادل بیش از ۲۵۰میلیون دلارِ امروزی است.

با این که کلاهبرداری‌های پانزی در انواع و شکل‌های مختلف ظاهر می‌شوند؛ همه انواع آن، چند خصوصیت اصلی دارند که عبارت‌اند از:

سود نجومی و تضمینی

قول سودهای نجومی و تضمینی از خصوصیات اصلی طرح پانزی است. هر جا این وعده را دیدید، به پانزی‌بودنش شک کنید. منظور از نجومی‌بودن سود این است که اگر قرار باشد با پول خود کار کنید، باز هم سودش از طرح پانزی پایین‌تر است؛ مثلاً ماهی بیش از ده درصد سود تضمینی، بسیار مشکوک است. به این فکر کنید که چطور می‌شود بدون هیچ ریسکی چنین سودی را تضمین داد؟ فراموش نکنید بازار مالی بدون ریسک نیست.

نامعلوم‌بودن هویت گرداننده

در طرح پانزی اطلاعات چندانی درباره تیم یا گرداننده وجود ندارد و اگر هم وجود داشته باشد، معمولاً از اسامی مستعار یا تقلبی استفاده می‌شود. یک طراح پانزی قطعاً نمی‌خواهد شناسایی شود.

ناشفاف‌بودن فعالیت‌ها

طرح پانزی با شفافیت کامل توضیح نمی‌دهد که چگونه سود نجومی خود را درمی‌آورد و چگونه آن را تضمین می‌کند. مثلاً بعضی از طرح‌ها می‌گویند که پول کاربران را در بازارهای سرمایه یا استخراج ارزهای دیجیتال سرمایه‌گذاری می‌کنند؛ اما نمی‌گویند که چطور این‌کار را انجام می‌دهند یا اینکه چگونه از ریسک نوسانات قیمت، سختی استخراج و … در امان هستند.

نبودِ اطلاعات تماس یا آدرس

طرح‌های پانزی معمولاً آدرس و شماره تلفن‌های معتبری از خود اعلام نمی‌کنند یا به آدرس‌های تقلبی و دفترهای کار چندروزه روی می‌آورند. ناشناسی از خصوصیات اصلی یک طرح پانزی است.

نداشتن مجوزهای قانونی

طرح‌های پانزی نمی‌توانند مجوزهای قانونی اخذ کنند. البته فراموش نکنید که گاهی اوقات یک طرح به‌قدری حرفه‌ای است که مقامات قانون‌گذار را هم فریب می‌دهد یا با باندبازی مجوز را دریافت می‌کند. خیلی‌ از کارشناسان معتقدند در جریان ورشکستگی برخی مؤسسات مالی ایران در سال ۱۳۹۶، از طرح پانزی استفاده شده است.

 



:: برچسب‌ها: طرح های پانزی ,
:: بازدید از این مطلب : 90
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 23 شهريور 1401 | نظرات ()